ŞEHİT AKIN SERTÇELİK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ


Vizyon: 2016 yılında eğitim öğretim faaliyetine başlayan okulumuz 5. yılında LGS ve YKS´de Ataşehir 1.si olarak eğitim öğretim çalışmalarını bünyesinde bulunan önemli fiziksel imkanlar, üst düzey akademik kadrosu, hafta içi ve hafta sonu kursları, 33 kulüp faaliyeti, 4-6 yaş anasınıfı, ortaokul, erkek pansiyonu ile öğrencilerini geleceğe taşımaktadır.

Misyon: Din Eğitimi Genel Müdürlüğümüzün belirlediği dersler, programlar ve projeler doğrultusunda sahih bir anlayışla inançlı, ahlaklı, kulluk bilinciyle hareket eden, ma´rufu emr, münkeri nehyedecek Müslüman şahsiyetler öncelikli hedefimizdir.

Başarılar: Ensar Vakfı Ataşehir Şubesinin düzenlediği Kudüs ödüllü "İkra-2 Üsve-i Hasene (Güzel Ahlak)" yarışmasında Okulumuz 10-A sınıfı öğrencisi Afranur ASAN İmam Hatip Liseleri arasında birinci olarak Ataşehir´de gururumuz oldu. Ataşehir İlçe Spor Senlikleri Okçuluk Yarışmalarında Küçükler ve gençler kategorilerinde ilk dört dereceye kız ve erkek öğrencilerimiz girmişlerdir. Okulumuz 10-B sınıfı öğrencisi Elif Beyza ÇORLU Ankara da düzenlenen Türkiye Okullararası Wushu Taolu Şampiyonasında Türkiye 2.si ve Türkiye 3.sü olmuştur. ATAŞEHİR İLÇE SPOR ŞENLİKLERİ kapsamında düzenlenen DART Yarışmalarında Lise Genç Kız takımımız ilçe 2.si, Erkek takımımız ilçe 3.sü olmuştur. "KUDÜS GÖZBEBEĞİM"adlı kısa film çalışması ile öğrencimiz Beyzanur BAYIR lise kategorisinde Türkiye 3. sü olmuştur. Badminton Küçük Erkek Takımımız Ataşehir 1.´si Badminton Küçük Kız Takımımız Ataşehir 2.´si Olmuştur. Okulumuz 10-B sınıfı öğrencisi Elif Beyza ÇORLU, Wushu müsabakalarında okulumuz adına yarışmış ve Türkiye birincisi olmuştur.

Pansiyon Bilgileri: Okulumuzda 60 erkek kapasiteli erkek öğrenci yurdumuz bulunmaktadır.
Saatler: 08:00 - 15:15
Isınma: DOĞALGAZ
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İNGİLİZCE - ARAPÇA
Servis Bilgisi: Okulumuzda öğrencilerimiz için servis hizmeti verilmektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2020-2021 LGS SINAVI YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE OLUŞAN; 4 YILLIK TABAN PUAN : 326,6170 İNGİLİZCE HAZIRLIK : 347,1810
Okulun Sınav Başarı Durumu: LGS´DE OKUL 1.MİZİN %0,42´LİK BAŞARISI VE TOPLAMDA %55 LİSE YERLEŞTİRME ORANI, YKS´DE TÜRKİYE GENELİ İLK 5.000´DE 6 ÖĞRENCİ VE %71´LİK ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME ORANI İLE ATAŞEHİR 1.CİSİYİZ.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: YKS'DE TÜRKİYE GENELİ İLK 5.000'DE 6 ÖĞRENCİ VE %71'LİK ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME ORANI İLE ATAŞEHİR 1.CİSİYİZ.
Sportif Etkinlikler: ETKİN OLARAK KULLANILAN BASKETBOL, VOLEYBOL, BADMİNGTON, FUTSAL, TENİS ÇALIŞMALARININ YAPILDIĞI KAPALI SPOR SALONUMUZ, DART VE OKÇULUK ÇALIŞMALARININ YAPILDIĞI SPOR ALANIMIZ, FUTBOL İÇİN BÜYÜK ÖLÇEKLİ HALI SAHAMIZ, KÜÇÜKLER İÇİN YÜZME HAVUZUMUZ VE BUZ PATENİ PİSTİMİZ, FİTHNESS VE TEAKWANDO SALONUMUZ ARYICA MASA TENİSİ ALANIMIZ BULUNMAKTADIR.
Bilimsel Etkinlikler: Bilim Sanat ve Kültür Şenliği, Biyoloji dersinde geliştirdikleri teknik ile kabuksuz bir ortamda civciv embriyosunun gelişimini ve gözlemini yapmayı başardılar. TRT1 Ana Haber´de yapılan bu çalışma Türkiye´nin gündemine oturdu. FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİMİZ ASLI ATMIŞDÖRTOĞLU ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE OKUL BAHÇEMİZDEKİ SERADA SEBZE TOHUMU EKTİLER. öĞRETMENİMİZ BİTKİLERİN GELİŞİM SÜRECİNİ ÖĞRENCİLERİMİZ İLE BİRLİKTE TAKİP EDECEKTİR.
Proje Çalışmaları: Çınarın Gölgesinde Projesi, Okuyan Yediler Projesi, Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri Projesi, Genç Fikirler Projesi, Sözlük Özgürlüktür Projesi, Biz Anadoluyuz Projesi, Medeniyet Okumaları Projesi, Atık Bilinci ve Sorumluluğu Projesi´, Bir Fidan Bin Gelecek Projesi, "Haydi Örelim" etkinliği ile okulumuz öğrencileri arasında atkı örme etkinliği başlatılmıştır. DKAB ve Meslek Dersleri Zümrelerinin organize ettiği etkinliğimize katılım yüksek olmuştur. Örülen atkılar paketlenerek İHH aracılığıyla yardıma muhtaç olan öğrencilere ulaştırılmıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: İngilizce öğretmeni Gürcan KISA DEMİRCİ tarafından yürütülen e-twinning projesi “Bridge the Gap Between Cultures Through Writing Letters” kapsamında 5-B sınıfı öğrencileri Polonyalı mektup arkadaşlarına İstanbul ile ilgili kartpostal hazırlayıp gönderdiler. Uluslararası Model İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi´ne katıldık.
Kontenjan Bilgileri: ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN İMAM HATİP LİSELERİNİN BÜNYESİNDE BULUNAN İMAM HATİP ORTAOKULLARI SINAVI SONUCUNA GÖRE ORTAOKUL BÖLÜMÜMÜZE 90 ÖĞRENCİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROGRAMI UYGULANAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNE LİSELERE GEÇİŞ SINAVI SONUCUNA GÖRE LİSE BÖLÜMÜMÜZE 120 ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

Telefon - 0216 688 25 95

Belgegeçer - (216) 688 1595

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://sasaihl.meb.k12.tr

Adres - Barbaros M. Morsümbül S. No 4 ATAŞEHİR

Öğretmen :98
Öğrenci :903
Derslik :61
Atölye-İşlik :3
Konferans Salonu :1
Toplantı Salonu :3
Çok Amaçlı Salon :4
Spor Salonu :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :1
Fen Laboratuvarı :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Oyun Odası :1
Kütüphane :2
Kütüphane Kitap Sayısı :3400
Yemekhane :1
Revir:2
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM

Yerleşim Yeri - Okulumuz Watergarden Alışveriş Merkezi ve Ataşehir Belediye´sinin karşısında bulunmaktadır. Ayrıca okulumuzun yanında Selman-ı Farisi Camii ve Sheraton Otel bulunmaktadır.

Adres - Barbaros M. Morsümbül S. No 4 ATAŞEHİR

Ulaşım Kadıköy´den 8A ve 13 numaralı otobüsler, Esatpaşa - Kayışadğı bölgesinden 10A numaralı otobüsler, Ümraniye Çakmak bölgesinden 13 numaralı otobüsler kullanılabilir. Ataşehir Belediyesi durağında inilecek. Üsküdar-Fehatpaşa hattında ise minibüs seferleri bulunmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık MERKEZ