8 VE 12. SINIF ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZ İÇİN BİLGİLENDİRME NOTU

8 VE 12. SINIF ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZ İÇİN BİLGİLENDİRME NOTU

09.10.2020 1560

 

8 VE 12. SINIFLARIMIZ İÇİN
ÖĞRENCİ VE VELİ BİLGİLENDİRME NOTU

            21 Eylül 2020 tarihinde başlayan 2020 - 2021 eğitim öğretim yılı yeni gelişen şartlar doğrultusunda 12 Ekim 2020 Pazartesi gününden itibaren 8 ve 12. Sınıf öğrencilerimiz için haftanın 2 günü yüz yüze, diğer günler uzaktan eğitim olarak devam edecektir. Bu kapsamda sizleri yeni gelişmelerden haberdar etmek istiyoruz;

1.    Dersliklerdeki oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenecek olup bu kapsamda tüm çalışmalarımızı tamamlamış bulunmaktayız.

2.    Öğrencilerimizin okula giriş-çıkışları, okulda geçirdikleri ders içi/dışı saatlerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları zorunludur. Okulumuz Covid-19 kapsamında gerekli tüm tedbirleri almış olup yine de her öğrencimizin kendi kişisel temizlik malzemelerini (dezenfektan, maske vb) getirmeleri zorunludur.

3.    8. Sınıflarımızda haftanın 2 günü günde 7 saat olmak üzere toplamda 14 saat, 12. Sınıflarımızda ise haftanın 2 günü günde 8 saat olmak üzere toplamda 16 saat yüz yüze eğitim yapılacaktır.

4.    Her ders süresi 30'ar dk, teneffüsler 10'ar dk olarak uygulanacak ve öğle arası uygulaması yapılmayacaktır.

 

5.    2020 – 2021 eğitim öğretim yılında da öğretmenlerimiz öğrencilerimize proje ve performans çalışması verecektir.

 

6.    Yüz yüze eğitimle yürütülecek eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılım isteğe bağlıdır. Ancak yüz yüze eğitim faaliyetlerine katılmayacak olan öğrencilerimiz için velileri tarafından okulumuza bizzat gelerek katılmak istemediklerine dair dilekçe yazmaları ve okul idaresine bildirmeleri gerekmektedir.

 

7.    Yüz yüze eğitim faaliyetlerine katılmayacak öğrencilerimiz sınıfının konu ve kazanımlarının işlenen bölümünün tamamından sorumlu olacaktır. Öğrencilerimizin tamamı okulumuzun uzaktan eğitim çalışması ile birlikte EBA TV üzerinden yürütülen eğitimi takip etmeleri gerekmektedir. Öğrencilerimizin tamamı gerek yüz yüze eğitime katılsın gerekse uzaktan eğitime katılsın ölçme ve değerlendirme yapılırken müfredatın tamamından sorumlu olacaktır.