Tarihçemiz

MEB, 15 Temmuz şehitlerinin adlarını okullarda yaşatma uygulamasına, Ataşehir'de Ataşehirli demokrasi şehidinin adının verildiği Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi'yle başladı.

22.09.2016 7697

"PROJE OKUL" olan Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal bilimler eğitimi veriyor.

Şehit Akın Sertçelik AİHL taşıdığı fiziki özellikler ve eğitimi destekleyen seminer ile konferans programları yanı sıra; sinema benzeri sosyal ve kültür etkinliklerin de uygulandığı kurum olarak eğitim veriyor.

Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu da bulunuyor.

MEB (Mili Eğitim Bakanlığı)'nın, Fetullahçı Terör Örgütü (FTÖ)/PDY tarafından kalkışılan darbe girişimine direnerek başarısızlıkla sonuçlanmasında önemli katkıları olan 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin isimleri okullara verilerek anılarının yaşatılması kararını vermişti.

15 Temmuz darbe girişiminde Boğaziçi Köprüsü, şimdiki adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Ataşehirli Demokrasi Şehidi Akın Sertçelik'in adı FETÖ operasyonuyla el konulan Ataşehir Anafen Okullarına Milli eğitim Bakanlığı tarafından Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitim verecek olan okula verildi.