Pi günü etkinliklerimiz çok eğlenceliydi.

Pi günü etkinliklerimiz çok eğlenceliydi.

Pi Günü, ünlü matematik sabiti pi sayısı anısına her yıl 14 Mart´ta kutlanmaktadır. Bunun sebebi ise Amerikan tarih formatında bu günün 3/14 olarak geçmesi ve bunun pi sayısının yaklaşık değeri olan 3,14 sayısını anımsatmasıdır.

Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesi olarak biz de bu özel günü eğlenmek için fırsat bildik ve şölene dönüştürdük.

Velilerimiz birbirinden lezzetli pi sembolü şeklinde veya pi sembolü ile süslenmiş pastalar, kurabiyeler, börekler, … hazırladılar.

Öğrencilerimizden bir çoğu pi tişörtü, pi taçları, pi tokaları, pi maskeleri, …. tasarlayıp giydiler.

Okuldaki öğrencilerin her birine pi sayısının bir rakamı verilip bu rakamları istedikleri gibi tasarlamaları istendi. Sonra A4 boyutundaki kağıtlar ip ve zımba yardımıyla bir araya getirilip pi sayısının 200 yakın rakamı okulun giriş alanına asıldı.

Pi sembolü ile ilgili afişler ayaklı panolara asıldı. Pi sembolü ile ilgili görseller TV’den slayt gösterisi olarak gösterildi.

Okulun tüm öğrencileri, öğretmenleri, çalışanları 2 ders boyunca pi görselleri altında yedik içtik ve bol bol pi sayısının gizeminden bahsettik.

 

Kısacası hepimiz çok eğlendik.

Bu şölende katkısı olan herkese okul olarak teşekkür ediyoruz.

14.03.2017 1398