10. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE ALAN SEÇİM SEMİNERİ DÜZENLEDİK

10. sınıf öğrencilerimizin gündeminde yer alan en mühim konu, alan seçimidir. Alan seçiminin önemli olma sebebi ise "meslek seçimi"nin en önemli ilk basamağını oluşturmasıdır. Meslek seçiminde ve alan seçiminde göz önünde bulundurulması gereken üç önemli durum vardır: yetenek, ilgi ve değerler. Öğrencilerimizin yetenekleri ile ilgili sahip olduğumuz bilgileri, ilgili derslerdeki sınav notlarından öğrenmekteyiz. Öğrencilerimizin ilgi ve değerlerinin belirlenmesi ise bireysel görüşmeler ve envanter çalışmalarıyla mümkündür. Okulumuzda bu bağlamda yaptığımız çalışmalar, öncelikle "Alan ve Mesleklerin Tanınması" kapsamında bilgilendirme seminerleriyle başlamıştır. Akabinde ilgi ve değerlerin tanınması için "Mesleki Yönelim Envanteri" uygulanıp değerlendirilmesi yapılmıştır. Tüm bunların sonucunda ilgi ve yetenekleri uyuşmayan öğrencilerimizle bireysel görüşmeler yapılmıştır.

Uzm. Psk. Dan. Şule Odabaşı Akpolat

14.01.2020 995